SPA Терапии

Матрично-ритъмна терапия

80.00 лв.

50 минути.


Матрично-ритъмната терапия е базисна терапия в научната медицина на 21-ви век и се основава на факта, че клетките на всички биологични системи вибрират ритмично докато са живи. Тази терапия представлява съвременен терапевтичен метод в общата и спортната медицина с продължително лечебно въздействие при хронични заболявания на опорно-двигателния апарат, спортни травми и контузии. Матрично-ритъмната терапия е практическо следствие на дългогодишни фундаментални научни разработки на немски учени под ръководството на д-р Улрих Рандол от университета “Ерлаген”-гр. Нюрнберг, Германия.При тази терапия се използва специален уред - „МАТРИКС” , който въздейства на клетъчно ниво. Чрез механична вибрация, която трепти синхронно с вибрациите на човешката клетка, се атакува клетъчното ядро и спомага за възстановяване на нормалния й баланс.


Човешкото тяло вибрира постоянно с честота 8-12 вибрации в секунда. Това не е научна новост, а резултат, постигнат и изследван в продължение на повече от 10 години при използването на високотехнологични видеомикроскопи. Тези вибрации са видими с просто око само при определени свръх-състояния следствие на високо напрежение.

Докато миокардният мускул изпомпва кръв към най-финните артерии и транспортира кислород и хранителни вещества към клетките, той се нуждае от ритмично вибриращи скелетни мускули, за да улесни придвижването на метаболичните продукти в съединителната тъкан. Ако съществува някакъв мускулен проблем, вибрациите намаляват и клетката не може да се захранва нормално, а това предизвиква промяна в мускулната и нервната тъкан. Именно на поддържане на нормална вибрация се основава Матрично-ритъмната терапия. След прилагането й тъканите стават еластични и участват във възстановяването на организма. Матрично-ритъмната терапия е дълбокопроникваща и предизвиква физиологични пулсации на клетъчно ниво. Големият ефект при тази терапия е подобряване на клетъчната структура и физиологичните процеси като цяло. Това е ново и ефективно решение за профилактика и лечение на болките в тила, гърба и кръста, от които страда в днешно време всеки трети човек.

Тази терапия се комбинира успешно с Методиката „ГАРАБИТОВ”, вследствие на което са постигнати три световни рекорда по здравословно отслабване. 


Матрично-ритъмната терапия се е доказала като високоефективен метод за лечение, без странични ефекти и се използва успешно при следните случаи:
• За намаляване на отоци, хематоми, проблеми с лимфната циркулация и следоперативни състояния
• За подобряване на еластичността на кожата
• За регулиране на локални мускулни спазми
• За подобряване ограничената подвижност на ставите
• За премахване на остри и хронични болки при разтегнати мускулни влакна, мигрена
• За подобряване регенерацията на нервите
• За подобряване състоянието при хронични дегенеративни болести – ревматизъм, артроза, остеопороза
• За ускоряване на обмяната на веществата и активизиране на имунната защита на организма
• За премахване на целулит
• За повдигане на бюст

ЦЕНИ -50.00 лв.- 50 мин.
Минимална продължителност на една процедура 40 мин.