Масажи

Лимфодренаж на цяло тяло

50.00 лв.

50 минути.


Лимфодренажен масаж

  Лимфата е прозрачна течност, която се движи в лимфатичните съдове и се пречиства от лимфните възли. За да се прочисти лимфата е много важно да се изпомпва лимфатичната система мануално. Когато човек води активен начин на живот, системата се пречиства сама. Но когато сме болни се препоръчва приемането на много вода и почивка в големи дози. Недостатъкът на дългата почивка по време на заболяване е, че не се движим и по този начин и лимфата не се движи в телата ни.

Лимфодренажният масаж е физиологичен начин за лечение на отока в кожата и подкожието и регенерацията на лимфотока. Масажът подобрява движението на лимфата, извежда токсините и шлаките от организма, премахва отоците. В резултат на това  съдовете започват по-ефективно да пренасят кръв между сърцето и органите, а процесите на регенерация в организма се ускоряват.

     Отоците и подпухванията в различни зони на тяло­то са следствие от задържане на лимфна теч­ност и се получават там, където мускулите пре­минават в сухожилия. Това са зоните на глезените, коленете, седалището. Целулитът е явление, про­вокирано от задържането на лимфа. Затова и лимфодренажният масаж има страхотен ефект върху портокаловата кожа. Когато процедурата се прила­га върху тялото, тя го моделира. Подобрява се кръвоснабдяването, освобождават се зоните, в които се задържа лимфна течност, вследствие на което се провокира промяна в тъканта, която е притиска­ла кръвоносните съдове. Известно е, че задържането на лимфата е в основата и на онкологичните заболявания. Затова този масаж е профилактика и срещу тях.
  
    Терапията се слави и със способността си да активира функционирането на нервната и имуната система. Има изключителни резултати като:

Намалява отоците

Детоксикира тялото

Регенерира тъканите

Намалява бръчките

Лекува рани и изгаряния

Anti-aging ефект

Успокоява хронични възпаления- отит, бронхит и синузит

Премахва хронични болки и умора

Облекчава запек

Облекчава безсънието, нарушена памет

Връща жизнеността

Премахва стреса

Намалява целулита